İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.
Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Kanunumuz, yasal ve atanmış mirasçılara mirası reddetmek hakkı tanımıştır. Bu durumda hazırlanacak dilekçe de doğası gereği reddi miras dilekçesi olarak adlandırılmaktadır. Ölümü tarihinde miras bırakanın ödemeden aczinin açıkça belli olduğu ya da resmen tespit edildiği hallerde miras reddedilmiş sayılır. Bunun dışında mirasın reddedilmesi için dilekçe ile mahkemeye başvurmak gerekmektedir.
Mirasın reddi için mirasçılara kanunen tanınmış yasal süre üç ay olup bu süre içinde başvurulması durumunda miras reddolunabilmektedir. Üç aylık bu yasal süre;
itibaren işlemeye başlayacaktır.
Koruma önlemi olarak terekenin yazımı durumunda mirası ret süresi, yasal ve atanmış mirasçılar açısından yazım işleminin sona erdiğinin sulh hakimi tarafından kendilerine bildirilmesi ile başlayacaktır.
Yasa uyarınca önemli sebeplerin varlığı, sulh hakiminin, yasal ve atanmış mirasçılara tanınmış olan ret süresini uzatabilme ya da yeni bir süre tanıyabilme hakkı vermektedir.
Reddi miras dilekçesinin bir avukat ya da hukuk ofisi aracılığı ile hazırlanması hususunda yasal bir zorunluluk bulunmamaktadır. Bununla birlikte bu tür dilekçelerin hazırlanması aşamasında bir avukatın yardımının alınması hata payını en aza indirecektir. Bu tür dilekçelerin hazırlanması, sunulması ve takibi konusundaki hukuki hizmetler, ofisimizin çalışma alanları içerisinde yer almaktadır.
Mirası reddetmeden ölen mirasçının ret hakkının kendi mirasçılarına geçmesi sebebi ile dilekçenin yazımı esnasında bu hususa dikkat edilmelidir. Mirasın reddi için sulh hukuk mahkemesine başvurulması gerekmekte olup yasa uyarınca bu başvuru, sözlü ya da yazılı beyanla yapılabilmektedir. Bununla birlikte uygulamada reddi miras başvurusu genelde yazılı dilekçe ile yapılmaktadır.
Reddi miras dilekçesinde dikkat edilmesi gereken bir başka husus reddin kayıtsız ve şartsız olmasıdır. Sulh hakimi tarafından, talepte bulunan tarafın sözlü ya da yazılı ret beyanı bir tutanakla tespit edilir. Reddi miras dilekçesi ile süresi içerisinde yapılan ret beyanı neticesinde, mirasın açıldığı yerin sulh mahkemesince bu durum özel kütüğe yazılır ve mirası reddeden mirasçının talebi halinde kendisine buna ilişkin bir belge verilir.
Reddi miras dilekçesi hazırlanması, yazdırılması ve tüm hukuki destek talepleriniz için hukuk ofisimize ait 08504201155 numaralı iletişim hattımızdan hukuk ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.