İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.
Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Yazımız içeriğinde babalık davası dilekçesi nasıl yazılır, içeriğinde neler bulunmalıdır gibi soruları cevaplandırmaya çalışacağız.
Yasa uyarınca çocuk ile baba arasındaki soy bağının mahkeme tarafından belirlenmesini anne ve çocuk isteyebilmektedir. Bu yönde açılacak dava babaya, babanın ölmüş olması durumunda mirasçılarına karşı açılır.
Açılan babalık davası;
ihbar edilir. Davalının, çocuğun doğumundan önceki 300. gün ile 180. gün arasında anne ile cinsel ilişkide bulunmuş olması, babalığa karine sayılır. Bu sürenin dışında olsa dahi fiili gebe kalma döneminde davalının anne ile cinsel ilişkide bulunduğunun tespit edilmesi halinde aynı karine geçerli olur.
Davalı tarafından, çocuğun babası olmasının olanaksızlığı, ya da bir üçüncü kişinin baba olma olasılığının kendisininkinden daha fazla olduğunu ispatlaması durumunda karine geçerliliğini kaybeder.
Babalık dava dilekçesi de Hukuk Muhakemeleri Kanununda dava dilekçesi için açıklanan genel usullere tabidir. Bu nedenle yazılı yargılama usulündeki kurallar ve dava dilekçesi içeriğinde bulunması gerekenler, bu dilekçe için de geçerlidir.
Babalık davası, çocuğun doğumundan önce yahut sonra açılabilir. Annenin dava hakkı, doğumdan itibaren bir yıl geçmesi ile düşer.
Çocuk ile başka bir erkek arasında soy bağı ilişkisinin bulunması durumunda bir yıllık süre, bu ilişkinin ortadan kalktığı tarihte işlemeye başlar.
Bir yıllık sürenin geçmesinden sonra gecikmeyi haklı kılan sebeplerin bulunması halinde, ilgili sebebin ortadan kalktığı tarihten itibaren bir ay içinde dava açılabilecektir.
Anne, açacağı babalık davası ile birlikte veya ayrı olarak baba ya da babanın mirasçılarından;
şeklindeki giderlerin karşılanmasını isteyebilir. Çocuğun ölü doğmuş olması durumunda dahi hakim, bu giderlerin karşılanacağına dair karar verebilir. Yasa uyarınca üçüncü kişiler ya da sosyal güvenlik kuruluşları tarafından anneye yapılan ödemeler, hakkaniyet ölçüsünde ödenecek tazminattan indirilir.
Hukuk büromuz babalık davası dilekçesi avukatı istanbul ve aile hukuku alanında hizmetler vermekte olup detaylı bilgi, danışmanlık ve hukuki destek talepleriniz için 08504201155 iletişim hattımızdan bizimle irtibata geçebilirsiniz.