Ayrılık Kararı Dilekçesi

Ayrılık Kararı Dilekçesi
Dilekçeler
Ayrılık Kararı Dilekçesi
Ayrılık Kararı Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Ayrılık kararı dilekçesi nedir?

    Yazımız içeriğinde ayrılık kararı dilekçesi hakkında bilgilere yer vereceğiz. Ayrılık kararı için Aile Mahkemesine başvuruda bulunmak gerekmektedir. Bilindiği üzere Türk Medeni Kanunu 167. maddesinde boşanma davası açmaya hakkı olan eşin, dilerse boşanma, dilerse ayrılık talebinde bulunabileceği açıkça belirtilmiştir. Bu vesile ile boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkemenin, eşlerden birinin yerleşim yeri yahut davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesi olduğunu hatırlatmak gerekir.

    Boşanma ya da ayrılık davası açılmasını takiben hakim, yasa uyarınca davanın devamı boyunca gerekli olan;

    • Özellikle eşlerin barınmasına,
    • Geçimine,
    • Eşlerin mallarının yönetimine,
    • Çocukların bakım ve korunmasına,

    ilişkin geçici önlemleri resen alır.

    Ayrılık kararının verilmesi

    Boşanma sebebinin ispatlanmış olması durumunda, hakim boşanmaya ya da ayrılığa karar verir. Bununla birlikte açılan davanın yalnızca ayrılığa ilişkin olması ve talebin bu şekilde yapılması durumunda boşanmaya karar verilemez. Açılan davanın boşanma davası olması halinde ise, ancak ortak hayatın yeniden kurulması imkanının bulunması durumunda ayrılığa karar verilebilir.

    Ayrılığa karar verilebilmesi için, boşanma sebebinin ispatlanmış olması gerekir. Boşanma sebebinin gerçekleşmemiş olması durumunda, ayrılık talebinin de reddine karar verilmelidir. Affedilen yahut hoşgörü ile karşılanan olaylara dayalı şekilde boşanma veya ayrılık kararı verilmemelidir. Bununla birlikte; duyuma dayalı ya da taraf sözlerinin aktarılması niteliğindeki beyanlara dayalı olan olaylar da sabit kabul edilemez.

    Ayrılık süresi ne kadar?

    Türk Medeni Kanunu 171. maddesi uyarınca ayrılığa bir yıldan üç yıla kadar bir süreliğine karar verilebilir. Verilen süre, ayrılık kararının kesinleşmesi ile birlikte işlemeye başlayacaktır. Açıklamış olduğumuz bu sürenin sona ermesi ile birlikte ayrılık durumu kendiliğinden sona erer. Bu süre sonunda ortak hayatın yeniden kurulamamış olması halinde eşlerden her biri boşanma davası açabilir. Boşanmanın sonuçları düzenlenirken ilk davada ispatlanmış durumda olan olaylar ve ayrılık süresinde ortaya çıkan durumlar göz önünde bulundurulur.

    Ayrılık kararı dilekçesi avukatı istanbul

    Ayrılık kararı dilekçesi avukatı istanbul ve tüm hukuki destek taleplerinizle ilgili olarak Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi 08504201155 iletişim hattından hukuk ofisimizle iletişime geçebilir, taleplerinizi iletebilirsiniz.

     

    Önceki
    Sonraki