Tahliye Davası Dilekçesi

Tahliye Davası Dilekçesi
Dilekçeler
Tahliye Davası Dilekçesi
Tahliye Davası Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Tahliye davası dilekçesi nedir?

    Yazımız içeriğinde tahliye davası dilekçesi hakkında bilgilere yer vereceğiz. Bilindiği üzere kiraya verenin kiralanın kendi gereksinimi ile yeniden inşa ve imarı, dava yolu ile sözleşmenin feshi sebebi olarak belirlenmiştir. Buna göre kiraya veren taraf, kira sözleşmesini;

    • Kiralananın kendisi, eşi, alt soyu, üst soyu yahut kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi nedeni ile kullanma zorunluluğunun bulunması,
    • Kiralananın yeniden inşası ya da imarı amaçlı olarak esaslı onarım, genişletme veya değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımının imkansız olması,

    durumlarında belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde ise kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilmektedir.

    Yeni malikin gereksinimi nedeni ile tahliye davası dilekçesi

    Kiraya verenden kaynaklanan bir başka tahliye sebebi, yeni malikin gereksinimidir. Bu durum da Türk Borçlar Kanununda konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmenin dava yolu ile sona ermesi nedenlerinden biri olarak belirlenmiştir. Buna göre;

    Kiralananı daha sonradan edinen tarafın, kiraya verilen taşınmazı;

    • Kendisi,
    • Eşi,
    • Altsoyu,
    • Üstsoyu,
    • Kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için,

    konut yahut işyeri gereksinimi nedeni ile kullanma zorunluluğu bulunması durumunda, taşınmazı edinme tarihinden itibaren bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmesi koşulu ile, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilmektedir.

    Yasa uyarınca kiralananı sonradan edinen taraf, dilerse gereksinim nedeni ile sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilecektir.

    Kiracıdan kaynaklanan nedenlerle tahliye

    Bu vesile ile kiracıdan kaynaklanan nedenlere de değinmek gerektiğini düşünüyoruz. Kiracı;

    • Kiralananın teslim edilmesinden sonra,
    • Kiraya verene karşı,
    • Kiralananı belli bir tarihte boşaltmayı yazılı olarak üstlendiği halde boşaltmamışsa,

    kiraya veren, kira sözleşmesini bu tarihten başlayarak bir ay içinde icraya başvurmak yahut dava açmak suretiyle sona erdirebilecektir.

    Kiracı;

    • 1 yıldan kısa süreli kira sözleşmelerinde kira süresi içinde,
    • 1 yıl ve daha uzun süreli kira sözleşmelerinde ise bir kira yılı veya bir kira yılını aşan süre içinde,

    kira bedelini ödememesi nedeniyle kendisine yazılı olarak iki haklı ihtarda bulunulmasına neden olmuşsa kiraya veren, kira süresinin ve 1 yıldan uzun süreli kiralarda ihtarların yapıldığı kira yılının bitiminden itibaren bir ay içerisinde, dava yolu ile kira sözleşmesini sona erdirebilecektir.

    Kiracının veya birlikte yaşadığı eşinin aynı ilçe veya belde belediye sınırları içinde oturmaya elverişli bir konutu bulunması durumunda kiraya veren, kira sözleşmesinin kurulması sırasında bunu bilmiyorsa, sözleşmenin bitiminden itibaren 1 ay içerisinde sözleşmeyi dava yolu ile sona erdirebilir.

    Tahliye davası dilekçesi avukatı istanbul

    Tahliye davası dilekçesi avukatı istanbul ve tüm hukuki destek taleplerinizle ilgili 08504201155 numaralı iletişim hattımızdan hukuk ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.

     

    Önceki
    Sonraki