Anlaşmalı Boşanma Protokolü

Anlaşmalı Boşanma Protokolü
Dilekçeler
Anlaşmalı Boşanma Protokolü
Anlaşmalı Boşanma Protokolü YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Anlaşmalı boşanma protokolü nedir?

    Anlaşmalı boşanma protokolü, anlaşmalı boşanma davalarında dava dilekçesine ek olarak hazırlanarak boşanmanın mali ve hukuki sonuçlarını kayıt altına alan bir protokoldür.

    Anlaşmalı boşanma protokolünün yasal dayanağı Türk Medeni Kanunu 166. maddesi 3. fıkrasıdır. Zira burada da taraflarca boşanmanın mali sonuçları ile çocukların durumu konusunda kabul edilecek düzenlemenin hakim tarafından uygun bulunması gerekmektedir.

    Dolayısıyla aile mahkemelerine intikal eden anlaşmalı boşanma talepleri açısından davanın taraflarına, boşanmanın mali ve hukuki sonuçları açısından protokol düzenleyebilme hakkı tanınmıştır.

    Anlaşmalı boşanma protokolü kim tarafından hazırlanır?

    Anlaşmalı boşanma protokolünün avukat tarafından hazırlanması zorunlu değildir. Protokol, boşanmanın taraflarınca da hazırlanabilecek olup buna hukuken bir engel bulunmamaktadır. Bununla birlikte anlaşma protokolü ile;

    • Boşanmanın şartları,
    • Müşterek çocukların velayetinin kime ait olacağı,
    • Talep edilen nafaka miktarı,
    • Talep edilen tazminat miktarı,
    • Müşterek çocuklarla kurulacak kişisel ilişkinin şartları,
    • Taraflara ait malların paylaşımı,

    ve benzeri konulara açıklık getirildiğinden, ileriye dönük hak kaybına mahal verilmemesi açısından anlaşmalı boşanma protokolünün avukat tarafından hazırlanması tavsiye olunmaktadır.

    Nereye verilir?

    Bu protokolü, hazırlanan anlaşmalı boşanma davası dilekçesi ile birlikte aile mahkemesine sunulur. Hangi aile mahkemesinin davaya bakmaya yetkili olduğu hususu ise Türk Medeni Kanunu 168. maddesinde açıklanmıştır. Bu düzenleme uyarınca boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme;

    • Eşlerden birinin yerleşim yeri,
    • Veya tarafların davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları,

    yer mahkemesidir.

    Anlaşmalı boşanma protokolü nasıl hazırlanır?

    Protokol nasıl hazırlanır sorusunun cevabı protokolün kim tarafından hazırlanacağına göre değişiklik göstermektedir.

    Anlaşma boşanma protokolü eğer avukat tarafından hazırlanacaksa taraflardan birinin bu hususta avukata başvurarak hukuki destek talebinde bulunması yeterlidir. Zira bu durumda tarafların boşanma konusunda anlaşmış oldukları şartlara göre ilgili protokol avukat ya da hukuk bürosu tarafından düzenlenebilecektir.

    Tarafların bir avukatın hukuki yardımını almak istememesi halinde ise boşanmanın şartlarının taraflar arasında belirlenmesi ve ilgili anlaşmalı boşanma talebine dair protokolün bir avukatın yardımı alınmaksızın taraflar arasında hazırlanarak imza edilmesi gerekmektedir.

    Bu durumda da taraflar yine velayet, nafaka, tazminat, çocuklarla kurulacak kişisel ilişki konularına protokolde açıklık getirmeleri ve bunun hakim tarafından da onaylanması gerekecektir.

    Anlaşmalı boşanma protokolü avukatı istanbul

    Boşanma ve aile hukukuna ilişkin tüm hukuki destek talepleriniz için Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi 08504201155 numaralı iletişim hattımızdan hukuk ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.

    Önceki
    Sonraki