Bu yazı içeriğinde Beykoz boşanma avukatı ve boşanma hukuku hakkında genel bilgilere yer verilecektir. Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi, tüm Türkiye genelinde aile ve boşanma hukuku ile hukukun pek çok alanında hizmetler vermektedir. Aşağıda açıklayacağımız hususlar boşanma alanında genel bilgilendirme olarak yazılmış olup detaylı bilgi için hukuk ofisimizle iletişime geçmeniz tavsiye olunur.
Boşanma hukukunda en çok merak edilen konular anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma davalarıdır. Nitekim boşanma avukatı olarak en çok talep gören anlaşmalı boşanma protokolü ve dilekçesidir.
Anlaşmalı ya da boşanma davalarının avukat aracılığı ile takibi zorunlu olmamasına rağmen bir boşanma avukatı ile hareket etmemek kişinin hata yapmasına ve ciddi hak kayıplarına neden olabilmektedir. Nitekim anlaşmalı boşanma davası dilekçesi, protokolü gibi konular bu alanda ofisimize en çok başvurunun yapıldığı konular arasında yer almaktadır.
En iyi boşanma avukatı, uzman boşanma avukatı, en iyi boşanma avukatı Beykoz gibi arama kriterleri ise kişiyi yanlış yönlendirebilir. Bunun sebebi herkesin en iyi avukatının kendi seçtiği ve güvendiği avukatı olmasıdır.
Boşanma davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri ya da boşanma davasından önce tarafların son altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.
Boşanma davası açmaya hakkı olan eş, mahkemeden dilerse boşanma, dilerse ayrılık talebinde bulunabilir. Boşanma davası açıldığında hakim, davanın devamı süresince gerekli olan ve özellikle eşlerin barınması, geçimi, mallarının yönetimi ve çocukların bakım ve korunmasına ilişkin geçici önlemleri kendiliğinden alır. Buna ilişkin kişinin boşanma avukatı tarafından da gerekli taleplerde bulunulur.
Boşanma sebebinin ispatlanmış olması halinde hakim boşanmaya karar verir. Davanın yalnızca ayrılığa karar verilmesi talepli olması durumunda boşanmaya karar verilemez. Davanın boşanmaya ilişkin olması, ancak ortak hayatın yeniden kurulması olasılığının bulunması durumunda hakim ayrılığa karar verilebilir. Ayrılığa karar verilmesi durumunda bunun için belirlenecek sürenin alt sınırı bir yıl, üst sınırı ise üç yıldır. Ayrılık için taraflara verilen süre, ayrılık kararının kesinleşmesiyle birlikte işlemeye başlar.
Boşanma halinde kadın, evlenmeden önceki soyismini yeniden alır. Kadının, boşandığı kocasının soyadını kullanmakta menfaatinin bulunması ve bunun kocaya bir zarar vermeyeceği ispatlanması durumunda, bu konudaki talep üzerine hakim, kadının, kocasının soyadını taşımasına izin verebilir.
Anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davası, bu hususta taraflardan birinin aile mahkemesine sunacağı dilekçe ile açılır. Tarafların Beykoz semtinde oturuyor olması halinde bu makam Beykoz Aile Mahkemesidir. Boşanma davasında nafaka, tedbir nafakası, müşterek çocukların velayeti, tazminat ve benzeri hususlar ile Beykoz boşanma avukatı ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.
Türk Medeni Kanununda boşanma sebepleri ayrı ayrı açıklanmıştır. Bu sebepler;
şeklindedir.
Bu hususa TMK 174. maddesi açıklık getirmektedir. Buna göre;
Mevcut ya da beklenen menfaatleri boşanma nedeniyle zarar gören kusursuz veya diğerine oranla daha az kusurlu olan taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.
Yine boşanmaya neden olan olaylar nedeni ile kişilik hakları saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan kendisi için manevi tazminat olarak uygun bir miktarda para ödenmesi talebinde bulunabilir.
Boşanma hukuku çok geniş bir alan olup detaylı bilgilendirme için hukuk ofisimizle iletişime geçmeniz tavsiye olunur.
Beykoz boşanma avukatı ve tüm İstanbul çapında boşanma davaları ile ilgili hukuki danışmanlık talepleriniz için 08504201155 numaralı hattımızdan hukuk ofisimize ulaşabilirsiniz.