İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.
Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Boşanmada bekleme süresinin (iddet müddetinin) kaldırılması hukukumuzda zaman zaman uygulama alanı bulmaktadır. Buna göre yasa uyarınca evliliğin sona ermiş olması durumunda kadının, evliliğin sona ermesinden başlayarak üç yüz gün (on ay) geçmedikçe evlenemeyeceği doğurmakla bu sürenin sona ereceği hüküm altına alınmıştır.
Kadın için yasal bekleme süresinin dolmamış olması, Evlendirme Yönetmeliğinde de evlenmeye engel bir hal olarak düzenlenmiştir.
boşanma yahut evliliğin butlanına dair mahkeme kararı veya kocasının ölüm tarihinden itibaren üç yüz gün (on ay) geçmedikçe yeniden evlenemeyeceği hususuna burada da yer verilmiştir. Bununla birlikte kadının;
kadın için bekleme süresi ortadan kalkacaktır.
Bekleme süresi (iddet müddeti), kadının önceki evliliğinden gebe olmadığının anlaşılması yahut evlilik birliği sona eren eşlerin yeniden birbiriyle evlenmek istemesi durumunda mahkeme tarafından kaldırılır. Bu sürenin kaldırılması için dilekçe ile Aile Mahkemesine başvurulması gerekmektedir.
Yasa gerekçesinde de bu husustan, kadının önceki evliliğinden gebe olmadığının anlaşılması ya da önceki eşi ile yeniden evlenmek istemesi durumunda hakime süreyi kısaltma yetkisinin verilmediği, sürenin kaldırılmasının öngörüldüğü açıklanmıştır. Zira bu iki durum açısından da kadının evlenmesini engelleyen süreyi kısaltmanın bir anlamı bulunmamaktadır. Bu durumda mahkeme tarafından sürenin tamamen kaldırılması gerekmektedir.
Bekleme süresinin (iddet müddetinin) kaldırılması talepli davalarda vekaletnamelerde özel yetkiye ihtiyaç duyulabilecektir. Zira vekilin, hangileri hakkında yetki verildiği açıklanmadıkça kişiye sıkı sıkıya bağlı olan haklarla ilgili davaları açması ve takip etmesi mümkün değildir. Bu nedenle avukata vekaletname verilmesi durumunda bu hususun da ayrıca göz önünde bulundurulması gerekmektedir.
Hukuk ofisimiz, boşanmada bekleme süresi (iddet müddeti) kaldırılması ve benzeri konularla ilgili hizmetler vermektedir. Detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için 08504201155 numaralı iletişim hattımızdan hukuk ofisimizle iletişim kurabilirsiniz.