İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.
Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Yazımız içeriğinde dilekçe yazdırmak istiyorum fakat bununla ilgili hiçbir şey bilmiyorum diyenler için bir kaç tavsiyede bulunacağız. Kişi, hazırlanmasını istediği dilekçeyi kendisi yazabileceği gibi bunu bir avukata da yazdırabilmektedir. Dilekçe yazdırma avukatlık ücreti, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ve Barolar tarafından tavsiye niteliğindeki ücret tarifelerinde tanımlanmıştır.
Dilekçe yazımı ile ilgili evrensel kurallardan bir tanesi de dilekçenin çizgisiz beyaz kağıda yazılması gerektiğidir. Bunun yanında dilekçede talep edilen hususlar yalın bir dille açıklanmalıdır. Günümüzde halen dahi dilekçenin daktilo ile yazıldığına zaman zaman rastlanılsa da bilgisayarda hazırlanması dilekçenin daha hızlı ve hatasız yazımını kolaylaştıracaktır. Dilekçenin dolma kalem yahut tükenmez kalem kullanılarak kişinin kendi el yazısı ile yazılması da mümkündür.
Dilekçenin yazımı hakkında en önemli husus ne yazılacağına hakim olmaktır. Zira dilekçede eksik yahut fazla bulunan hususlar, özellikle hukuk ve ceza davaları ile ilgili konular açısından dilekçe yazanı zor durumda bırakabilir. Bu nedenle dilekçe yazan kişi, dilekçeyi yazacağı konu ve argümanlara hakim olmak zorundadır.
Dilekçenin hangi makama sunulacağı veya sunulması gerektiğinin bilinmesi de bir başka önemli konudur. Bunun sebebi, yanlış makama ve mercie sunulacak dilekçenin yerine ulaşmaması, karşılığını bulmaması ya da yeniden yazılmasının gerekmesi gibi durumların ortaya çıkabilecek olmasıdır.
Dilekçenin uzun olması, her zaman iyi olduğu anlamına gelmez. Açıklayıcı ve ne istediğini anlatan bir dilekçe her zaman uzun yazılarak bir sürü tekrar içeren bir dilekçeye tercih edilecektir. Anlatılmak istenen hususların maddeler halinde açıklanması da dilekçenin anlam kabiliyetini bir üst seviyeye çıkarabilir. Bu nedenle dilekçede ele alınan konuyu düzgün maddelerle açıklamaya çalışın.
Dilekçe üzerinde dilekçeyi yazan kişi veya vekilinin ya da avukatının imzası bulunmalıdır. Böylelikle dilekçenin kimin tarafından yazıldığı ve sunulduğu anlaşılabilecektir. Elektronik imza ile sunulması gereken dilekçeler açısından elektronik imzaya ihtiyacınız olduğunu unutmayın.
Dilekçede tarih bulunması önemlidir. Dilekçenizde yer alacak tarih, hem sizin açınızdan hem de dilekçeyi alan taraf açısından büyük önem taşımaktadır. Zira dilekçeyi alan ve veren kişi ya da makamın dilekçenin ne zaman teslim edildiğini bilmesi her iki tarafın da işlerini büyük ölçüde kolaylaştıracak, ispat açısından da faydalı olacaktır. Tarihsiz, isimsiz ya da imzasız bir dilekçenin okyanusta yüzen bir kağıt parçasına benzeyeceğini düşünün.
Dilekçenizi yazarken imla hataları yapmak ve düşük cümleler kurmaktan mutlak surette kaçının. Bu tür hatalar, anlam bozukluğu yaratacağından dilekçenizin dilekçenin muhatabı kişi ya da kurumda bırakmak istediğiniz etkiden uzaklaşmasına neden olabileceğini unutmayın.
Dilekçe yazdırma, avukat istanbul ve dilekçelerinizle ilgili tüm soru ve sorunlarınız için Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi 08504201155 iletişim hattımızdan hukuk ofisimizle iletişime geçebilir, taleplerinizi iletebilirsiniz.