Dolandırıcılık Suç Duyurusu Dilekçesi

Dolandırıcılık Suç Duyurusu Dilekçesi
Dilekçeler
Dolandırıcılık Suç Duyurusu Dilekçesi
Dolandırıcılık Suç Duyurusu Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Dolandırıcılık suç duyurusu dilekçesi nedir?

    Yazımız içeriğinde dolandırıcılık suç duyurusu dilekçesi hakkında bilgilere yer vereceğiz. Bu dilekçe, kişinin dolandırıcılık suçuna maruz kalması durumunda işlenen suçu resmi makamlara bildirme, duyurma amacı ile yazılmaktadır.

    Dolandırıcılık suçu Türk Ceza Kanunu 157. ve 158. maddelerinde düzenlenmiştir. Yasa, dolandırıcılığı bir kimsenin hileli davranışlarla aldatılması, onun veya başkasının zararına olacak şekilde, kendisine ya da başkasına bir yarar sağlanması olarak tanımlamıştır. Bu halde dolandırıcılığın cezası bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası olarak tespit edilmiştir.

    Nitelik dolandırıcılık suçunda ise dolandırıcılık suçunun;

    a) Dini inanç ve duyguların istismarı,

    b) Kişinin içerisinde bulunduğu tehlikeli durum ya da zor şartlardan yararlanılması,

    c) Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından faydalanılması,

    d) Kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf ya da dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması,

    e) Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına,

    f) Bilişim sistemlerinin, banka ya da kredi kurumlarının araç olarak kullanılması,

    g) Basın ve yayın araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanılması,

    h) Tacir ya da şirket yöneticisi olan veya şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında; kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında,

    i) Serbest meslek sahibi kişilerce, meslekleri nedeni ile kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması,

    j) Banka ya da diğer kredi kurumları tarafından tahsis edilmemesi gereken bir kredinin açılmasını sağlama amacı ile,

    k) Sigorta bedelini almak amacı ile,

    l) Kişinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi,

    suretiyle işlenmesi durumunda ise ceza, üç yıldan on yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası şeklinde belirlenmiştir. Bununla birlikte, yukarıda açıklamış olduğumuz (e), (f), (j), (k) ve (l) bentlerinde sayılan durumlar için hapis cezasının alt sınırı dört yıldan, adli para cezasının miktarı ise suçtan elde edilen menfaatin iki katından az olamayacaktır. Nitelikli dolandırıcılık suçları açısından yargılama yapmaya görevli mahkeme Ağır Ceza Mahkemesidir.

    Dilekçe nereye verilir?

    CMK 158. maddesi uyarınca suça ilişkin ihbar veya şikayetlerin, Cumhuriyet Başsavcılığı ya da kolluk makamlarına yapılması mümkündür. Bununla birlikte, valilik, kaymakamlık veya mahkemeye yapılan ihbar ya da şikayetler, yasa uyarınca ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir.

    Yurt dışında işlenmesine rağmen takibi ülkemizde yapılması gereken suçlar hakkında, Türkiye Cumhuriyeti elçilik ve konsolosluklarına da ihbar veya şikayette bulunulabilir.

    Dolandırıcılık suç duyurusu dilekçesi avukatı istanbul

    Dolandırıcılık suç duyurusu dilekçesi avukatı istanbul ve tüm hukuki destek talepleriniz için iletişim numaramız 08504201155 olup iletişim numaramızı kullanarak hukuk ofisimize ulaşabilirsiniz.

    Önceki
    Sonraki