İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.
Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Bu yazımızda evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle boşanma dilekçesi içeriği hakkında açıklamalara yer vereceğiz. Boşanma dava dilekçeleri, Türk Medeni Kanununda gösterilen değişik boşanma nedenlerine dayanabilmektedir. Evlilik birliğinin sarsılması nedeni ise genel bir boşanma nedeni olup ayrıntılarına TMK 166. maddesinde yer verilmiştir.
Bu genel boşanma nedeninde yasa uyarınca, evlilik birliğinin ortak hayatı birlikte yaşama ve sürdürmenin eşlerden beklenemeyecek bir duruma gelmesi boşanma nedeni olarak düzenlenmiştir. Özel bir boşanma nedenine dayanmayan taraflar uygulamada genelde bu genel boşanma nedenini davalarına dayanak olarak göstermektedir. Genel bir boşanma nedeni olan bu sebepli açılacak davalarda pek çok neden boşanmaya dayanak olarak gösterilmektedir. Burada boşanma davası açarken dikkat edilecek husus evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması ve ortak hayatın çekilmez hale gelmesidir. Bazı durumlarda ise iki tarafın da evlilik birliğinin temelden sarsılmasında kusurlu olduğu görülebilmektedir.
HMK (Hukuk Muhakemeleri Kanunu) 119. maddesi uyarınca dilekçe içeriğinde bulunması gerekenler, evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle boşanma dilekçesi açısından da geçerlidir. Bu nedenle açılacak boşanma dava dilekçesi içeriğinde;
a) Bu boşanma talebi ile dava açılan mahkemenin adı,
b) Boşanma dilekçesinin tarafları olan davacı ve davalıya ait adı, soy adı ve adresleri,
c) Boşanma davasını açan davacı tarafa ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası,
ç) Boşanma talebi ile mahkemeye başvuruda bulunan tarafların varsa kanuni temsilcisi ve davacı vekilinin adı, soyadı ve adresleri,
d) Davanın konusu,
e) Davacı tarafın boşanma konusundaki iddialarına dayanak tüm vakıaların sıra numarası altında açık özeti,
f) Boşanma talebine konu iddia edilen her bir vakıanın hangi delillerle ispat olunacağı hususu,
g) Dayanılan hukuki nedenler,
ğ) Açık bir şekilde talep sonucu,
gibi unsurlar yer almalıdır. Eksik hususların bulunması halinde bunların tamamlanması için davacı tarafa süre verilir. Verilen sürede eksikliğin tamamlanmaması durumunda davanın açılmamış sayılmasına karar verilir.
Boşanma dava dilekçesi ve boşanma hukuku konusundaki hukuki destek talepleriniz için Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi 08504201155 numaralı iletişim hattımız üzerinden hukuk ofisimizle iletişim kurabilirsiniz.