İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.
Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Yazımız içeriğinde hakkı olmayan yere tecavüz suç duyurusu dilekçesi ile ilgili bilgilere yer vereceğiz. Bilindiği üzere, Türk Ceza Kanunu 154. maddesinde açıklanan hakkı olmayan yere tecavüz suçu, bir hakka dayanmaksızın başkasına ait taşınmaz mal veya eklentilerinin malikmiş gibi tamamen ya da kısmen işgal edilmesi veya sınırlarının değiştirilmesi, bozulması veya hak sahibinin bunlardan kısmen de olsa yararlanmasına engel olunması şeklinde tarif edilmiştir.
Yasaya göre bu fiilleri işleyen kişinin, suçtan zarar görenin şikayetine bağlı olarak altı aydan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacağı açıklanmıştır. Buna göre, bir dilekçe ile suç duyurusunda bulunulması durumunda bu fiiller nedeni ile cezalandırma yoluna gidilebilecektir.
Yasa uyarınca soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı suçlar açısından;
Şüpheli ile mağdur ya da suçtan zarar gören gerçek veya özel hukuk tüzel kişisinin uzlaştırılması girişiminde bulunulur.
Köy tüzel kişiliğine ait olduğu veya öteden beri köylünün ortak yararlanmasına terk edilmiş bulunduğu bilinen;
ve benzeri taşınmaz malların kısmen veya tamamen zapt edilmesi, bunlar üzerinde tasarrufta bulunulması veya sürülüp ekilmesi durumunda da yukarıda açıklamış olduğumuz cezalar uygulanacaktır. Kamuya veya özel kişilere ait suların mecrasının değiştirilmesi durumu da buna dahildir.
Suça ilişkin ihbar veya şikayet, Cumhuriyet Başsavcılığı veya kolluk makamlarına yapılabilir. Valilik ya da kaymakamlığa veya mahkemeye yapılan ihbar veya şikayetler, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilir.(5271 sayılı CMK m. 158)
Köy muhtarının, köylünün ortak kullanım alanı olan yerlere tecavüzlerin önlenmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunmaması;
suçunu oluşturabileceği bu gibi durumlarda göz önünde bulundurulmalıdır.
Tüm hukuki destek talepleriniz için Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi’ne ait 08504201155 numaralı iletişim hattımız üzerinden bizlere ulaşabilir, hukuki danışmanlık ve destek taleplerinizi iletebilirsiniz.