İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.
Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Yazımız, hırsızlık suç duyurusu dilekçesi ile ilgili genel bilgiler içermektedir. Hırsızlık suçuna ilişkin ihbar veya şikayet, Cumhuriyet Başsavcılığı yahut kolluk makamlarına yapılabilir. Yasa uyarınca valilik veya kaymakamlık ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikayetler, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilir. İhbar veya şikayet yazılı veya tutanağa geçirilmek üzere sözlü olarak yapılabilir.
Yasada zilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya bir başkasına yarar sağlamak amacı ile bulunduğu yerden alan kişinin bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı açıklanmıştır. Ayrıca hırsızlık suçunun gece vakti işlenmesi durumunda, kişiye verilecek ceza yarı oranında artırılır.
Hırsızlık suçunun işlenmesi amacı ile;
durumunda, bu suçlar nedeniyle soruşturma ve kovuşturma yapılabilmesi için şikayet aranmaz.
Hırsızlık suçunun;
İşlenmesi halinde, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Hırsızlık suçunun;
İşlenmesi halinde kişi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun, elde veya üstte taşınan eşyayı çekip alma suretiyle ya da özel beceriyle beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan kişiye karşı işlenmesi durumunda, verilecek ceza üçte biri oranına kadar artırılır.
Ceza Muhakemesi 234. maddesi uyarınca mağdur ile şikayetçinin hakları;
a) Soruşturma aşamasında;
1. Delillerin toplanmasını istemek,
2. Soruşturmanın gizlilik ve amacını bozmama koşulu ile Cumhuriyet savcısından belge örneği istemek,
3. Vekili bulunmaması durumunda, cinsel saldırı suçu ile alt sınırı beş yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçlarda, baro tarafından kendisine avukat görevlendirilmesini istemek,
4. 5271 sayılı Ceza Muhakesi Kanunu 153. maddesine uygun olmak koşulu ile vekili aracılığıyla soruşturma belgelerini ve el konulan ve muhafazaya alınan eşyayı inceletmek,
5. Cumhuriyet savcısının, kovuşturmaya yer olmadığı şeklindeki kararına kanunda yazılı usule göre itiraz hakkını kullanmak,
b) Kovuşturma aşamasında;
1. Duruşmadan haberdar edilmek,
2. Kamu davasına katılmak,
3. Tutanak ve belgelerden örnek istemek,
4. Tanıkların davetini istemek,
5. Vekili bulunmaması durumunda, cinsel saldırı suçu ile alt sınırı beş yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçlarda, baro tarafından kendisine avukat görevlendirilmesini istemek,
6. Davaya katılmış olma koşulu ile davayı sonuçlandıran kararlara karşı kanun yollarına başvurmak,
şeklindedir.
Hırsızlık suç duyurusu dilekçesi avukatı istanbul ve hukuki destek talepleriniz için 08504201155 numaralı iletişim hattımızdan hukuk ofisimizle iletişim kurabilir, taleplerinizi bize ulaştırabilirsiniz.