İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.
Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Bu yazımızda kıymet takdirine itiraz dilekçesi hakkında bazı genel bilgilere yer vereceğiz. Bilindiği üzere, icra müdürlüğü tarafından yapılan kıymet takdirinin tebliğ edildiği ilgililerin, raporun kendilerine tebliğinden itibaren yedi gün içerisinde raporu düzenleten icra dairesinin bulunduğu yerdeki icra mahkemesinde şikayette bulunma hakları vardır. Yasa uyarınca şikayet tarihinden itibaren yedi günlük süre içinde gerekli masraf ve ücretin mahkeme veznesine yatırılması durumunda yeniden bilirkişi incelemesi yaptırılabilmektedir. Aksi durumda başka bir işleme gerek olmaksızın şikayetin kesin olarak reddine karar verilmektedir.
yukarıda açıklanan şekilde şikayet üzerine yeniden yaptırılmasına karar verilen bilirkişi incelemesi, Sermaye Piyasası Kanunu 22. maddesi birinci fıkrası (r) bendi uyarınca yetki verilmiş kişi ya da kurumlara yaptırılır.
Kesinleşen kıymet takdirinin yeniden yapılabilmesi için kanuni olarak geçmesi gereken süre iki yıldır. Bir başka ifade ile kesinleşen kıymet takdirinin yapıldığı tarihten itibaren iki yıl geçmediği müddetçe yeniden kıymet takdiri talebinde bulunulması mümkün değildir. Bununla birlikte, doğal afet ve imar durumundaki çok önemli değişikliklerin meydana geldiği benzer durumlarda yeniden kıymet takdiri talebinde bulunulabilecektir.
Kıymet takdirine dair şikayetin yetkisiz icra mahkemesine yapılması durumunda icra mahkemesi tarafından evrak üzerinde inceleme yapılarak başvuru tarihinden itibaren en geç on gün içerisinde yetkisizlik kararı verilir. Bu düzenleme uyarınca icra mahkemesinin bu yönde vermiş olduğu kararlar kesindir.
Kıymet takdirine ilişkin şikayete dair icra mahkemesince verilen kararlar, İİK 128/A-son maddesi uyarınca temyizi kabil kararlardan değildir. Bu nedenle kararın temyiz edilmiş olması İİK 365/2 maddesi uyarınca satışın durdurulması sonucunu doğurmaz.
ve benzeri tüm konulardaki hukuki destek talepleriniz için Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi’ne ait 08504201155 numaralı hattımızdan hukuk ofisimize ulaşabilirsiniz.