İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.
Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Yazımız içeriğinde muris muvazaası tapu iptali ve tescil davası dilekçesi hakkında açıklamalara yer vereceğiz. Önceki yazılarımızda belirtmiş olduğumuz üzere muris muvazaası yani mirastan mal kaçırma;
diğer mirasçılardan mal kaçırma kastı ile hareket etmeleri olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle ve bu şekilde gerçekleşen işlemler nedeni ile açılacak tapu iptal davası suretiyle zarara uğrayan gerçek hak sahiplerine anılan işlemin iptalini talep etme hak ve yetkisi tanımaktadır. Muris muvazaası nedeniyle tapu iptal davası dilekçesi de bundan ibarettir.
Bir sözleşmenin türü ve içeriğinin belirlenmesinde ve yorumlanmasında, tarafların yanlışlıkla ya da gerçek amaçlarını gizlemek için kullandıkları sözcüklere bakılmaksızın, gerçek ve ortak iradeleri esas alınır.
6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu uyarınca dava dilekçesinde aşağıdaki hususlar bulunur (6100 S. K. m. 119);
a) Davanın açılacağı mahkemenin adı,
b) Davacı ile davalı tarafın adı, soyadı ve adresleri,
c) Davacının Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası,
ç) Varsa tarafların kanuni temsilcileri ve davacı vekilinin adı, soyadı ve adresleri,
d) Davanın konusu ve malvarlığı haklarına ilişkin talepli davalarda, dava konusunun değeri,
e) Davacının iddiasının dayanağı olan tüm vakıaların sıra numarası altında açık özeti,
f) İddia edilen her vakıanın hangi delillerle ispat olunacağı,
g) Dayanılan hukuki nedenler,
ğ) Açık bir şekilde talep sonucu,
h) Davacının, varsa kanuni temsilcisinin yahut vekilinin imzası.
Taşınmaz üzerindeki ayni hakka ilişkin ya da ayni hak sahipliğinde değişikliğe yol açabilecek davalar ile taşınmazın zilyetliğine yahut alıkoyma hakkına ilişkin davalarda, taşınmazın bulunduğu yer mahkemesi kesin yetkilidir.
Dava konusunun değer ve miktarına bakılmaksızın malvarlığı haklarına ilişkin davalarla, şahıs varlığına ilişkin davalarda görevli mahkeme, aksine bir düzenleme bulunmadıkça asliye hukuk mahkemesidir.
Tüm sorularınız ve hukuki destek talepleriniz için Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi 08504201155 numaralı iletişim hattımızdan hukuk ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.