Nafakanın Kaldırılması Dilekçesi

Nafakanın Kaldırılması Dilekçesi
Dilekçeler
Nafakanın Kaldırılması Dilekçesi
Nafakanın Kaldırılması Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Nafakanın kaldırılması dilekçesi nedir?

    Yazımız içeriğinde nafakanın kaldırılması dilekçesi hakkında bazı genel açıklamalara yer vereceğiz. Bilindiği üzere Türk Medeni Kanunu 175. maddesi uyarınca boşanma nedeniyle yoksulluğa düşecek taraf, kusurunun daha ağır olmaması koşulu ile geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka talebinde bulunabilmektedir.

    Bu nafakanın ödenmesi boşanma davası ile birlikte karar verilmektedir. Boşanma dava dilekçesi ile birlikte tedbir şeklinde hükmedilen nafaka, boşanma kararının kesinleşmesinden sonra müşterek çocuklar için iştirak, boşanan eş için ise yoksulluk nafakası adını almaktadır. Yoksulluk nafakasının toptan veya durumun gereklerlerine göre irat biçiminde ödenmesine karar verilebilmektedir. Ayrıca hakim, talep halinde, irat biçiminde ödenmesine karar verilen nafakanın gelecek yıllarda boşanmanın taraflarının sosyal ve ekonomik durumları uyarınca ne miktarda ödeneceği konusunda karar verebilmektedir.

    Bazı durumların varlığı halinde ise nafakayı ödeyen taraf, nafakanın kaldırılması için mahkemeye başvurabilmektedir. Bunun için dilekçe için hazırlık yapılarak aile mahkemesine başvurulmalıdır. Ayrıca tarafların mali durumlarının değişmesi ya da hakkaniyetin gerektirdiği hallerde iradın kaldırılması yerine azaltılması şeklinde de karar verilebilmektedir.

    Nafakanın kaldırılması dilekçesi hangi durumlarda gündeme gelir?

    İrat şeklinde ödenmesine karar verilen nafaka;

    • Alacaklı tarafın yeniden evlenmesi,
    • Veya taraflardan birinin ölümü,

    halinde kendiliğinden kalkar. Ancak nafaka alacaklısı olan tarafın evlenme olmaksızın fiilen evliymiş gibi yaşaması, yoksulluk halinin ortadan kalkması veya haysiyetsiz hayat sürmesi halinde mahkeme kararı ile kaldırılır. Bunun dışında nafakanın kaldırılması dilekçesi konusu olabilecek başka sebepler de ortaya çıkabilmektedir.

    Dilekçe hangi mahkemeye sunulur?

    4721 sayılı Türk Medeni Kanunu 177. maddesi uyarınca boşanmadan sonra açılacak nafaka davaları için yetkili mahkeme, nafaka alacaklısının yerleşim yeri mahkemesidir. Görevli mahkeme ise aile mahkemeleridir.

    Dava dilekçesinde hangi bilgiler bulunmalıdır?

    Hazırlanarak mahkemeye sunulacak nafakanın kaldırılması dava dilekçesinde;

    • Dava dilekçesi hangi mahkemeye sunulacak ise mahkemenin adı,
    • Davacı ile davalı tarafın adı, soyadı ve adresleri,
    • Davacı tarafın T.C kimlik numarası,
    • Varsa tarafların kanuni temsilcileri ile davacı vekilinin adı, soyadı ve adresi,
    • Davanın konusu ve malvarlığı haklarına ilişkin davalarda, dava konusunun değeri,
    • Davacının iddiasının dayanağı olan tüm vakıaların sıra numarası altında açık özetleri,
    • İddia edilen her vakıanın hangi delillerle ispat edileceği hususu,
    • Dayanılan hukuki nedenler,
    • Açık bir şekilde talep sonucu,
    • Davacının, varsa kanuni temsilcisinin veya vekilinin imzası,

    gibi bilgilerle dava dilekçesinin ekleri bulunmalıdır. Ancak her dava için somut olayın unsurları farklılık göstereceğinden her dava dilekçesi de şekil olarak farklılık gösterecektir.

    Nafakanın kaldırılması dilekçesi avukatı istanbul

    Nafakanın kaldırılması dilekçesi avukatı istanbul ile her türlü diğer tüm hukuki destek ve danışmanlık talepleriniz için Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi’ne ait 08504201155 numaralı hattımızdan hukuk ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.

     

    Önceki
    Sonraki