Sultangazi Boşanma Avukatı

Sultangazi Boşanma Avukatı
Aile Hukuku
Sultangazi Boşanma Avukatı

Sultangazi boşanma avukatı

Hukuk ofisimiz, aile hukuku ve boşanma davaları konularında hizmet vermekte olup bu yazı içeriğinde Sultangazi boşanma avukatı ve boşanma hakkında merak edilen genel bilgilere yer verilecektir.

Boşanma, genel itibarıyla kolay gibi görünse dahi, sürecin takibi açısından pek çok teknik bilgiyi içerisinde barındıran ve yeterli donanım ve tecrübeye sahip olunmadığında ciddi hatalar sonucunda telafisi imkansız zararların ortaya çıkabileceği bir alandır. Bu nedenle, boşanma davalarında avukat yardımı alınması bir zorunluluk olmamasına rağmen, bu teknik konuda geleceklerine dair güvende olmak isteyen kişiler boşanma davalarını avukat aracılığı ile takip etmeyi tercih etmektedir.

Açıklamış olduğumuz nedenlerle boşanma davalarında geri dönüşü imkansız bir hataya sebep vermemek adına alanında tecrübeli bir avukatın yardımını almanız tavsiye olunmaktadır.

Boşanma davalarında tedbir nafakası

Boşanma davalarında vatandaşlarca üzerinde en çok arama yapılan konulardan birisi de tedbir nafakasıdır. Nitekim maddi güçlük içinde olan kişiler bu süreçte nasıl ayakta kalabileceklerini bilmek ister. İşte boşanma davalarında tedbir nafakası bu sorunu ortadan kaldırmaktadır.

Tedbir nafakası, boşanma davası ile birlikte hükmedilen ve gerektiğinde boşanma kararı kesinleşinceye kadar maddi açıdan güçlük çekecek taraf lehine hükmedilen nafakadır. Kararın kesinleşmesi ile birlikte sona eren tedbir nafakası, müşterek çocuklar için iştirak, lehine karar verilen eş açısından yoksulluk nafakası ismini alır.

Anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davaları

Boşanma davaları, boşanma niyetinde olan tarafların bu husustaki anlaşma durumlarına göre anlaşmalı ya da çekişmeli olarak görülür. Anlaşmalı boşanma davasının şartları, Türk Medeni Kanunu 166/3 maddesinde açıkça belirlenmiştir. Buna göre tarafların anlaşmalı şekilde boşanabilmesi için;

  • Evlilik birliğinin en az bir yıl sürmüş olması,
  • Tarafların birlikte anlaşarak mahkemeye başvurması veya bir eşin diğerinin açmış olduğu davayı kabul etmesi,
  • Hakimin tarafları bizzat dinlemek suretiyle bu konudaki iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi,
  • Boşanmanın mali sonuçları ile müşterek çocukların durumu ile ilgili taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi (boşanma protokolü) uygun bulması,

şartlarının bir arada bulunması gerekir. Bu takdirde tarafların da bu konudaki iradelerini yansıtarak boşanma protokolündeki imzalarını kabul etmeleri ile birlikte tarafların anlaşarak boşanmasına karar verilir.

Gerek görülmesi halinde hakim, taraflar ve müşterek çocukların menfaatini göz önünde bulundurarak tarafların mahkemeye sunmuş olduğu anlaşmada değişiklikler yapabilecektir. Yapılacak bu değişikliklerin taraflarca da kabulü durumunda boşanmaya karar verilir.

Tarafların boşanma ile boşanmanın ferileri (nafaka, tazminat, velayetin kime ait olacağı vb.) hususunda anlaşamaması durumunda çekişmeli boşanma süreci takip olunur. Anlaşmalı boşanma davalarında çok kısa süreler içerisinde boşanmanın gerçekleşmesi mümkünken çekişmeli boşanma davalarında böyle bir süreden söz etmek mümkün değildir.

Boşanma davalarında ücret

Boşanma davalarında ücret, avukat ile müvekkil arasında kararlaştırılır. İşin mahiyeti, sunulacak hizmetin ne olduğu, ne ölçüde emek verileceği gibi kriterlere göre taraflar arasında makul bir ücret belirlenir.

Sultangazi boşanma avukatı konusunda nasıl hukuki destek alabilirim?

Ofisimiz aile hukuku ile ilgili tüm konularda hukuki destek ve danışmanlık hizmetleri vermekte olup 08504201155 şeklindeki iletişim hattımızdan Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi’ne ulaşabilirsiniz.

 

Önceki
Sonraki