Tapu Kaydının Düzeltilmesi Davası Dilekçesi

Tapu Kaydının Düzeltilmesi Davası Dilekçesi
Dilekçeler
Tapu Kaydının Düzeltilmesi Davası Dilekçesi
Tapu Kaydının Düzeltilmesi Davası Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Tapu sicili nedir?

    Yazımız içeriğinde, tapu kaydının düzeltilmesi davası dilekçesi hakkında genel bilgilere yer vereceğiz. Bilindiği üzere taşınmazlar üzerindeki hakları göstermek üzere tapu sicili tutulur. Yasa uyarınca tapu sicili, tapu kütüğü ve kat mülkiyeti kütüğü ile bunları tamamlayan yevmiye defteri ve belgeler ile planlardan oluşmaktadır.

    • Sicilin örneği,
    • Sicilin nasıl tutulacağı ve yardımcı siciller,

    Cumhurbaşkanınca çıkarılan yönetmelikle belirlenir. Araziler, taşınmazlar üzerindeki bağımsız ve sürekli haklar, kat mülkiyetine konu bağımsız bölümler, tapu siciline taşınmaz olarak kaydedilir.

    Bunun yanında, özel mülkiyete tabi olmayan ve kamunun yararlanmasına ayrılmış taşınmazlar, bunlara ilişkin tescili gerekli bir ayni hakkın kurulması söz konusu olmadığı müddetçe kütüğe kaydolunmaz. Tapuya kayıtlı bir taşınmazın, kayda tabi olmayan bir taşınmaza dönüşmesi durumunda bu taşınmaz, tapu sicilinden çıkarılır.

    Tapu sicilinin açıklığı

    Türk Medeni Kanunu 1020. maddesi uyarınca tapu sicili herkese açıktır. Bu nedenle ilgisini inanılır kılan herkes, tapu kütüğündeki ilgili sayfa ve belgelerin tapu memuru önünde kendisine gösterilmesini yahut bunların örneklerinin kendisine verilmesi talebinde bulunabilir. Kimse tapu sicilindeki bir kaydı bilmediğini ileri süremez.

    Tapu kaydının düzeltilmesi davası dilekçesi

    İlgililerin yazılı rızası olmadığı müddetçe, tapu memuru, tapu sicilindeki yanlışlığı yalnızca mahkeme kararı ile düzeltebilir. Bu nedenle tapu sicilinin düzeltilmesi talepli bir dava dilekçesinin hazırlanması gerekmektedir. Yapılacak düzeltme, eski tescilin terkini ve yeni bir tescilin yapılması şeklinde de olabilir.

    Yasa uyarınca tapu memurunun, basit yazı yanlışlıklarını, Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan yönetmelik uyarınca resen düzeltmesi mümkündür.

    Bunun yanında  mülkiyet nakline neden olacak bir davanın çekişmesiz yargı şeklinde değil, paydaşlar arasında tapu iptal ve tescil davası olarak görülmesi gerekmektedir.

    Kayıt düzeltilmesi davaları, kaynağını 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu 1027. maddesinden almaktadır. Bu madde hükmüne göre ilgililerin yazılı rızaları bulunmadığı sürece tapu memuru, Tapu Sicili Tüzüğü kurallarına göre resen düzeltilmesi mümkün olan basit yazı yanlışlıkları (adi yazım hataları) dışında, mahkeme kararı olmadıkça, hiçbir düzeltmede bulunamayacaktır.

    Tapu kaydının düzeltilmesi davası dilekçesi avukatı istanbul

    Tapu kaydının düzeltilmesi davası avukatı istanbul ve diğer tüm hukuki destek taleplerinizle ilgili olarak 08504201155 numaralı iletişim hattımızdan hukuk ofisimize ulaşabilirsiniz.

     

     

    Önceki
    Sonraki