Terk Nedeniyle Boşanma Dilekçesi

Terk Nedeniyle Boşanma Dilekçesi
Dilekçeler
Terk Nedeniyle Boşanma Dilekçesi
Terk Nedeniyle Boşanma Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Terk nedeniyle boşanma dilekçesi nedir?

    Terk nedeniyle boşanma dilekçesi, boşanma talebinin ter boşanma nedenine dayanması söz konusu olduğunda hazırlanması gereken dilekçedir. Terk de diğer boşanma nedenleri gibi Türk Medeni Kanununda düzenlenmiştir. Terk nedeniyle boşanma dilekçesinin Hukuk Muhakemeleri Kanununda açıklanan dava dilekçesinde bulunması gereken unsurları içermesi gerektiği tartışmasızdır. Dilekçe içeriğinde bulunması gerekenlere aşağıda yer verilmiştir.

    Türk Medeni Kanunu 164. maddesi, eşlerden birinin evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek amacıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği durumda, ayrılığın en az altı ay sürmüş ve bu durumun halen devam etmekte olması durumunda, istem üzerine hakim tarafından yapılan ihtarın da sonuçsuz kalması halinde terk edilen eşin, boşanma davası açabileceğini hükme bağlamıştır. Terk nedeniyle yapılacak ihtarın da bu durumda kanuni şekillere uygun olması gerektiği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle gerek görülmesi halinde bir avukatın yardımı da alınabilecektir.

    Terk nedeniyle açılacak boşanma davası dilekçesinde neler bulunmalıdır?

    • Boşanma davasının açılacağı mahkemenin adı,
    • Davacı ve davalının adı, soyadı ve adresleri,
    • Davacının TC kimlik numarası,
    • Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin ve davacı vekilinin adı, soyadı ve adresi,
    • Davanın konusu,
    • Davacı tarafın iddiasının dayanağı olan tüm vakıaların sıra numarası altında açık özetleri,
    • İddia edilen vakıaların hangi delillerle ispat olunacağı hususu,
    • Dayanılan hukuki sebepler,
    • Açık bir şekilde talep sonucu,
    • Davacının, varsa kanuni temsilcisinin veya vekilinin imzası,

    bulunmalıdır. Yukarıda açıklamış olduğumuz bazı hususların eksik olması durumunda, hakim tarafından davacıya eksikliği tamamlaması için bir haftalık kesin süre verilir. Verilen bu sürede eksikliğin tamamlanmaması durumunda dava açılmamış sayılacaktır.

    Terk nedeniyle boşanmada haklılık

    Terke dayalı davanın reddedilmesi için terkte haklılığın değil, eve dönmemekte haklılığın kanıtlanması gerekmektedir. Bu nedenle terk için yapılan ihtarın samimi olup olmadığı, davalının ihtara uymamakta haklı olup olmadığı konusunda değerlendirme yapılarak sonucuna göre bir karar verilmesi gerekmektedir.

    Terk nedeniyle boşanma dilekçesi avukatı istanbul

    Terk nedeniyle boşanma dilekçesi ve diğer hukuki destek talepleriniz için 08504201155 numaralı iletişim hattımızdan hukuk ofisimize ulaşabilirsiniz.

    Önceki
    Sonraki