İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.
Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Yazımız içeriğinde tüketici dava dilekçesi ve dilekçenin genel esasları ile ilgili açıklamalara yer vereceğiz. Bilindiği üzere tüketiciler, yasada ticari veya mesleki olmayan amaçlarla hareket eden gerçek veya tüzel kişiler olarak tanımlanmıştır.
Tüketici işlemleri ise, mal yahut hizmet piyasalarında kamu tüzel kişileri de dahil olmak üzere ticari ya da mesleki amaçlarla hareket eden veya onun adı ya da hesabına hareket eden gerçek veya tüzel kişiler ile tüketiciler arasında kurulan;
her türlü sözleşme ve hukuki işlemi ifade etmektedir. İşte tüketici davalarının temelinde de bu sözleşmeler nedeni ile ortaya çıkan uyuşmazlıklar ve ayıplı mal ve hizmetler yatmaktadır. Bu nedenle yazılacak dilekçe de tüketici dava dilekçesi olarak ifade edilmektedir.
Pek çok tüketici dava dilekçesi, haksız şart kavramı ile yakından ilgilidir. Zira haksız şart;
sözleşme şartları olarak tanımlandığından bir çok dilekçe içeriğinde haksız şartlarla ilgili hükümlere yer verilmektedir.
Tüketici yasası uyarınca tüketici ile akdolunan sözleşmelerde yer alan haksız şartlar, kesin olarak hükümsüzdür. Bununla birlikte sözleşme tamamen geçerliliğini yitirmemekte, sözleşmenin haksız şartlar haricindeki hükümleri geçerliliğini korumaktadır.
Bu halde sözleşmeyi düzenleyen taraf, kesin olarak hükümsüz sayılan şartlar olmasaydı diğer hükümlerle sözleşmeyi yapmayacak olduğunu ileri süremez.
durumunda o sözleşme şartının tüketici ile müzakere edilmediği kabul edilmektedir.
Sözleşmeyi düzenleyen taraf, bir standart şartın münferiden müzakere edildiği iddiasında ise bu iddiasını ispatla yükümlüdür.
Sözleşmenin bütün olarak değerlendirilmesinden standart sözleşme olduğu neticesine varılması halinde, bu sözleşmedeki bir şartın belirli unsurlarının veya münferit bir hükmünün müzakere edilmiş olması, sözleşmenin kalan kısmına bu maddenin uygulanmasını engellemez.
Tüketici davası dilekçesi avukatı istanbul ve tüketici sorunları uyuşmazlıkları konularındaki tüm taleplerinizle ilgili olarak 08504201155 iletişim hattımızdan hukuk ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.