İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.
Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Yazımız içeriğinde tutuklama kararına itiraz dilekçesi hakkında açıklayıcı bilgilere yer vereceğiz. Bilindiği üzere;
karar verilir. Açıklamış olduğumuz bu istemlerde mutlak surette gerekçe gösterilir ve adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağına ilişkin hukuki ve fiili nedenlere yer verilir.
Yasa uyarınca tutuklama, tutuklamanın devamı ya da bu husustaki bir tahliye talebinin reddine ilişkin kararların içeriğinde;
gösteren deliller somut olgularla gerekçelendirilerek açıkça gösterilir. Kararın içeriği şüpheli ya da sanığa sözlü olarak bildirilir, ayrıca bir örneği yazılmak suretiyle kendilerine verilir ve bu husus kararda belirtilir.
Tutuklama istenildiğinde, şüpheli ya da sanık, kendisinin seçeceği yahut baro tarafından görevlendirilecek bir müdafi yardımından yararlanır. Tutuklama kararı verilmediği durumlarda, şüpheli veya sanığın derhal serbest bırakılması gerekir.
Hakim veya mahkeme kararına ilişkin itiraz, yasanın ayrıca hüküm koymadığı durumlarda CMK 35. maddesine göre ilgililerin kararı öğrendiği günden itibaren yedi gün içinde kararı veren mercie verilecek bir dilekçe yahut tutanağa geçirilmek koşulu ile zabıt katibine beyanda bulunmak suretiyle yapılır.
Beyanın tutanakla tespit edilmesi durumunda beyanı ve imzayı mahkeme başkanı ya da hakim onaylar. CMK 263. maddesi istisna olup bu madde hükmü uyarınca tutuklu durumda bulunan şüpheli veya sanığın, zabıt katibine veya tutuklu bulunduğu ceza infaz kurumu ve tutukevi müdürüne beyanda bulunulması suretiyle yahut bu hususta bir dilekçe vererek kanun yollarına başvurması mümkün kılınmıştır.
Kararına itiraz edilen hakim veya mahkeme tarafından, itirazın yerinde görülmesi halinde itiraza konu karar düzeltilir. İtirazın yerinde görülmemesi durumunda dosya en çok üç gün içinde, itirazı incelemeye yetkili olan mercie gönderilir.
Tutuklama kararına itiraz dilekçesi avukatı istanbul ve hukuki destek taleplerinizle ilgili olarak hukuk ofisimize ait 08504201155 numaralı iletişim hattımızı kullanarak ofisimize ulaşabilirsiniz.